ESPCAT

La microcogeneració estalvia uns 270 euros anuals en el consum de calefacció i gas

La instal.lació del sistema de generació d’energia conegut com microcogeneració comporta una important reducció de l’import de les factures del consumidor final, que en el cas d’un bloc de 60 habitatges de cent metres quadrats cadascuna podria equivaler a fins a 270 euros anuals en el consum de sistemes de calor, és a dir, aigua calenta i calefacció, segons l’Associació Espanyola per a la Promoció de la Cogeneració (Agafen).

La instal.lació d’aquests sistemes permet que cada habitatge pugui contribuir amb un estalvi d’energia primària anual de 0,75 tones de CO2, de manera que els usuaris domèstics estaran col.laborant amb el compliment dels objectius del Protocol de Kyoto.

La microcogeneració és un sistema de generació d’energia en què es produeix simultàniament electricitat i calor. La recuperació dels gasos d’escapament genera calor, que pot ser aprofitat en diferents usos domèstics.

De fet, assegura Agafen, en els últims anys la microcogeneració ha experimentat un auge en el sector de l’edificació. Aquest fenomen ha contribuït a que el mercat principal d’aquesta tecnologia es trobi en el sector terciari, residencial i domèstic.